Mijn winkelwagen

Meer over onze kwaliteitsgarantie

Ook al is het verschil niet te zien, toch kunnen er grote verschillen tussen LED-lampen zijn. 

Goedkope lampen hebben dikwijls minder goede onderdelen (niet zichtbaar), waardoor de lamp na minder dan 1 jaar stuk kan gaan, van lichtkleur wisselt, begint te flikkeren, minder hard gaat branden, etc. Een goede LED-lamp gaat minstens 20 jaar mee zonder kwaliteitsverlies (bij 4 branduren per dag). 

We leggen u graag uitgebreid uit waarom er grote prijsverschillen bestaan tussen schijnbaar dezelfde lampen.

De lampen in de EXTRAS! actie zijn van hoge kwaliteit en beantwoorden aan de nieuwste LED-technologie. Bovendien zijn de prijzen tot 60% lager dan het NORMALE marktaanbod (promo-acties van grote ketens niet meegerekend). Als we dat combineren met de service die we bieden, maakt dat dit aanbod nergens te vinden is!

De prijsverschillen worden bepaald door verschillende factoren: onderdelen of functionaliteiten in de lamp zelf, het verkooppunt, de garantie, de service en het advies.

 

Verschillen in de lamp

De kwaliteit van elk afzonderlijk onderdeel bepaalt de totale prijs. U hebt misschien niet van alle facetten de allerbeste kwaliteit nodig, maar u wil toch dat u lamp verschillende jaren schijnt.

- Het uitgestraalde licht: wordt uitgedrukt in lumen: hoe meer lumen per watt u hebt, hoe efficiënter uw lamp. Dus vergelijk zeker de lumenwaarde, want die zegt meer dan het wattage.

- Het verbruik (wattage): op merkloze producten staat soms een lager wattage vermeld dan dat ze werkelijk verbruiken. Dat is gemakkelijk te achterhalen door een meting, maar dat doe u uiteraard niet bij aankoop in de winkel. Merklampen (zoals de Qaledo) lampen zijn gecertificeerd en verbruiken effectief zo weinig als er op de verpakking staat.

- Stabiliteit in lichtkleur: bij kwaliteitslampen blijft de lichtkleur hetzelfde tijdens de levensduur van de lamp en over de verschillende productieprocessen heen (belangrijk voor nabestellingen). Dat is dikwijls niet het geval bij goedkopere lampen.

- Color Rendering Index (CRI): een indicator van hoe de kleuren worden weergegeven. Als dit onder 80 is, worden de kleuren vervormd.

- Behuizing: goedkopere behuizingen geleiden de warmte niet goed en daardoor gaan LED-lampen sneller stuk.

- Interne driver: de meeste LED-lampen hebben een ingebouwde driver. Hier is een ENORM kwaliteitsverschil te vinden. De kwaliteitsvolle lampen hebben een driver die onder zijn capaciteit werkt. Daardoor gaat de lamp veel langer mee en is ze minder gevoelig aan stroomstoten.

- Dimbaarheid: dimbare drivers zijn duurder dan niet-dimbare drivers. Dus dimbare LED-lampen zijn logischerwijs ook duurder (de Luminus-lampen en spots zijn dimbaar).

 

Verschillen in verkoopmethode

Sommige warenhuizen en doe-het-zelfketens kopen in grote aantallen LED-lampen aan bij ‘uitverkopen’ of ‘eindereeksen’ in het Verre Oosten. Het zijn meestal lampen die verouderde technologie hebben (soms zelfs met zelfde buitenwerk, dus niet zichtbaar voor de consument).

Zij verkopen deze lampen in eenmalige acties en aan zeer lage prijzen. 

Het nadeel is dat als de actie niet meer loopt (meestal na paar weken), u de lampen (ook al zijn deze van een bekend merk) niet meer kan bijbestellen of dat defecte lampen niet kunnen vervangen worden.

De lampen van de Luminus EXTRAS! actie blijven standaard in ons gamma, ook na de actie. Wij zorgen ervoor dat er steeds voldoende voorraad is voor bijbestellingen. De mogelijke interne verbeteringen aan de lamp zullen het uiterlijk van de lampen weinig veranderen.  

 

Verschillen in service en advies

LED-verlichting is een nieuwe technologie en het kan zijn dat u hierover toch een aantal vragen hebt. Service, advies en ondersteuning zijn dus heel belangrijk. LEDsky heeft awards gewonnen als meest klantvriendelijke webshop.

In een supermarkt of grote winkel is er zelden iemand die uw vragen zal kunnen beantwoorden over LED, bij eventuele problemen, hoe de juiste LED-lampen kiezen, installatie, etc.  

 

Verschillen in garantie

Wij bieden u een EXTRA jaar garantie boven op de normale garantieperiode van 2 jaar.

Wanneer u binnen de 3 jaar merkt dat uw lamp defect is, vervangen wij deze voor u. U hoeft geen moeite te doen om uw oorspronkelijk ‘kasticket’ te gaan zoeken. Wij kunnen dit voor u terugvinden! 

U kan niet alleen bij LEDsky terecht voor de garantie, maar ook bij de fabrikant Qaledo.